eld i spisen

sitter i vardagsrummet och värmer upp mig lite, pappa har fixat in en kamin i öppna spisen så den värmer så fint :)
Imorgon kommer bebbsan hit, tycker han skulle kunna komma idag istället. De känns ju som en evigheeet sen jag såg han sist.
Jag får väl bara vänja mig, för idag är de bara 70 dagar kvar tills han slipper ut ur fängelset.

sådär lagom bra webcam bild. 

Torsdag 25.10

Hallo! 
Sitter hemma och nöter igenom en sång flera gånger om, hon har såååå mäktig sångröst så man börjar rysa typ.
 
 
Hela morgonen har jag städat och vikt kläder, och så var jag till mommo just med mamma, sen for dom vidare till nån tant och mommo skulle klippa sig. 
 
Sen jag kom hem för ca 2 veckor sen så har jag inte vaknat en dag efter kl 9. Ganska sjukt då jag ändå är ledig hela tiden och har möjlighet att sova hela dagen fast. Men de är ändå så skönt att vakna tidigt och hinna göra mycket före barnen kommer från skolan. 
På lördag kommer bebban hit också, så kul de ska bli. Han har ju inte varit här på två månader så jag tycker de är på tiden faktiskt ;) 
 
 

damp?

Jag funderar lite om jag har nå sorts svårigheter för att sitta still, jag kan aldrig helt slappna av, när jag sitter på datorn så måste jag ändå röra lite på mig på nått konstigt sätt, hela tiden rörs foten utan att jag ens tänker på det.
nervös är jag som bara den, jag har så mycket i huvudet nu så jag känner att jag sprängs snart. Äh, ska faktiskt bara ta de som de kommer. Funkar inte det så är de så då!


Kirruna

Hallo, ligger hos m&m här i Kiruna. Vaknade nyss och ska strax kliva upp :) de är så fint i Kiruna och jag vill typ flytta hit :)


seg uppdatering

Hej! 
 
Har redan hunnit komma hem och vara hemma i 5 dagar, de är riktigt skönt. Men ändå blir man fort less på att vara hemma också. Speciellt då jag inte har nånstans att jobba. Men de ska jag fixa nästa vecka. 
Tågresan hem gick iallafall riktigt bra, jag var bara lite väl rastlös och jobbigt att lyssna på finska hela vägen. Men annars gick de helt bra och så fick jag ju min maxmat efteråt så de var de lätt värt. 
 
Ska åka till kiruna idag med mamma och syskonen, de är så länge sen jag har vart där så de ska bli kul å se hur alla bor där. 
Bebban får jag se nästa helg, de är ju bara 100 mil bort :) Stackarn ska köra hit nästa helg och då blir de 200 mil på en helg för han, inte så jätte roligt kanske. 
Har vart hundvakt åt sötdogge hela veckan, och just nu ligger han här bredvid mig och sover. 
 
sista dagen i jeppis var jag och bebban på en lång promenad :) 
 
 
jag gillar denhär bilden skarpt. Den tog jag då vi var promenad :) 
 
 

visdomständer :@

jag fick så äcklig tandvärk igårkväll, och jag tittade i spegel och jovisst de är alldeles rött och äckligt längst bak i munnen. huh, och inte går värken över heller. De är så störande värk.
Måste knapra burana (alvedon) så de går över nångång.


måndag

och 6 dagar kvar tills jag far hem, underbart! Jag saknar alla så mycket och jag saknar byn. Bebban for igår och kommer hem på fredag och jag måste pluggaplugga mycket i veckan. Har suttit och pluggat hela morgonen/dagen idag.

Jag var och klippte mig i förra veckan, och jag har aldrig vart så less på mitt hår som jag är nu. Hon klippte så kort lugg och jag är inte van vid det så den är mest ivägen faktiskt.
Hoppas den här veckan bara rusar iväg så de inte känns som en evighet till fredag och söndag :)


dator ☺

ibland funderar jag lite hur jag skulle överleva utan min dator. Speciellt när jag är här i jeppis och inte har nått jobb. Jag skulle ju tillslut bara gå i cirklar för så tråkigt skulle jag ha. 
 
Hur som helst, ikväll kommer bebban hem. Den här veckan har tagit så sjuukt länge. Och jag har varit hurtig varje kväll och varit ut på långpromenad med nova. De är så skönt och jag måste passa på så länge de är någorlunda varmt ute. 
Nästa vecka på söndag far jag hem, gissa hur mycket jag längtaar? :) Tror som på riktigt jag aldrig har längtat hem så mycket, de ska bli så skönt. Och så får jag ju pussa på en sötvalp som jag tror jag stjäl och har som min egna :) 
 
Vet inte vad jag ska göra av resten av dagen, tiden går så sakta. Far kanske ut på en långpromenad senare ikväll med nova igen. 
 

bo långt borta

Nu ska jag berätta lite om hur jag lever, om de intresserar :)
Jag har bott i Jakobstad/Finland sen 10 juni och har bott hos mina svärföräldrar i bebbans rum. Bebban åkte in till militärn den 9 juli och jag jobbade då ännu ca en månad kvar på Södermalmsboende. Ett jobb som jag stormtrivdes på. Jag har jobbat 5 dagar sen jag slutade där. Väldigt jobbigt att vara utan jobb och inte ha nånting att göra. Och speciellt jobbigt då Bebban inte är här heller. Men han kommer ju hem till varje helg, nästan. Han har suttit fast 3 helger sen han for in.
Jag har varit hem till Korpis 1 gång sen jag flyttade hit. Och nu har jag planerat att fara tillbaka dit och stanna där. Det kommer ju såklart att bli jobbigare att träffa Bebban, men de har ju fungerat förut så varför skulle de inte fungera nu då? :) Jag ska söka ett jobb i Korpis, typ tillbaka till bageriet som jag jobbat på i ca 5 år. Eller så till ett äldreboende som jag jobbat en sommar på. Nu är det bara 2 veckor tills jag far hem. Och då får jag inte se bebban på 2 veckor, men de klarar jag fint och säkert han också. Jag har inte träffat min familj på en månad nu och vill inget annat än bara umgås med dom.

Jag tror inte att jag flyttar tillbaka hit före bebban kommer ur militärn som han gör den 4 januari. Det är ju inte alls långt till de, men jag tycker att han får komma och bo i Sverige då. Jag har provat bo här nu ett bra tag. Och just i nuläget intresserar de mig inte att bo kvar här. Jag trivdes bra då jag jobbade på sommaren, men jag tycker ibland de är väldigt jobbigt med finskan och bara annars bo här. Klart det skulle vara annorlunda att bo i egen lägenhet, men får jag inget jobb så har jag inte råd att ta en lägenhet heller.
Allting känns så mycket lättare i Sverige, och de är ju klart att jag är van vid allting där. Men ändå så är de saker som varit helt nya för mig där också och ändå har det varit lättare än vad de är här. Och framförallt känns det alltid stressigt här, fast jag inte gör nånting så känner man ändå alltid en stress? jag vet inte varför de är så, men de är så otroligt stor skillnad från att bo hemma och här. Inte har jag planerat att bo i Korpis hela mitt liv, men jag har absolut ingenting emot att bo där nu ett tag. Det skulle vara så otroligt skönt och de är ju ändå hem.
Den här veckan kommer Bebban iaf hem på torsdag och då är han till söndag som oftast. Sen den 14 oktober far jag med tåg till sverige. Och jag har ingen ångest över huvudtaget av att fara hem. De känns bara skönt. Och då känns det som att de verkligen borde vara de enda rätta för mig att göra. För om jag vantrivs så blir de jobbigare för allihopa, mest för bebban eftersom att han inte kan göra nånting åt att jag vantrivs här och jag blir lätt tjurig och irriterad för ingenting :)
höhö, känns verkligen som att jag berättar allt som legat och trängt i hjärnan.

Men jag saknar min familj så sjukt mycket, de får jag väl ändå erkänna :) Och jag saknar den lilla byhåla som jag kommer ifrån, jag är en äkta bybo och de är ingenting jag kan göra åt saken tyvärr, men oj vad jag trivs att vara det. Och vintern i korpis, mmm. Inte vill jag ha nån stadsvinter med smutsig snö överallt ;) Och så saknar jag att se den fina naturen, alla berg. Här är de alldeles platt :)

Annars då, jo jag har typ inget sug efter snus nåmer. Men jag kan inte garantera att jag kommer att vara snusfri då jag kommer till sverige :)

om de inte är vacker så säg. Och de där är fotat vid en rutten liten rastplats :)

RSS 2.0